Matkabudjetti


Tarkoituksenamme on laatia tähän osioon tarkka matkabudjetti kaikkine matkaan liittyvine kuluineen. Laadimme lopullisen budjetin kunhan menot ja kulut ovat selvillä kotiin palatessamme. Tarkoituksenamme on myös pilkkoa budjetti matkakohteidemme mukaan, jolloin on helpompi tarkastella yksityiskohtaisemmin maakohtaisia kulu- ja menoeriä.

Saimme itse hurjasti apua muiden matkablogeista laatiessamme alustavaa matkabudjettia ja säästötavoitettamme. Päätimme matkustaa sen verran väljällä budjetilla, että se mahdollistaa suhteellisen rennon rahankäytön matkamme aikana. Olimme molemmat sitä mieltä, että mielummin säästämme pidemmän aikaa kuin että joutuisimme matkan aikana laskeskelemaan pennosiamme koko ajan tai karsimaan menojamme rahanpuutteen vuoksi.

Majoitus tullee viemään budjetistamme suurimman loven. Pyrimme tietysti majoittumaan mahdollisimman edullisesti, mutta kuitenkin niin, että majoituspaikan taso vastaa omia mieltymyksiä - olisi mukava nukkua omassa ilmastoidussa huoneessa, josta löytyy vessa, ja josta puuttuu erinäköiset ja -kokoiset eliöt. Budjetissamme ja säästötavoitteessamme huomioimme myös sen, että aiomme harrastaa matkamme aikana hintaviakin aktiviteetteja ja sen, että matkalla saattaa käydä epäonnisia sattumuksia kuten sairastumisia tai tavaroiden häviämisiä tavalla tai toisella.

Päädyimme erinäisten laskeskelujen jälkeen asettamaan matkalle kuukausittaiseksi käyttöbudjetiksi (kaikkine menoineen ja kuluineen) 1800€ / kk / hlö. Tämän lisäksi meidän tuli säästää ennen matkaa koituvat kulut kuten lentopassit, rokotukset ja lääkkeet, matkavakuutukset ja erinäiset hankinnat matkaa varten. Tämä tarkoitti sitä, että meidän tuli vajaan kahden vuoden aikana säästää matkakassaan keskimäärin 500€ / kk / hlö. Säästäminen tarkoitti arjen luksuksen karsimista ja oli pois lähinnä henkilökohtaisista ja kodin hankinnoista sekä ravintoloissa ja elokuvateattereissa istumisista. Laadimme myös säästämisen ajaksi tarkan kuukausittaisen käyttöbudjetin, jota noudatimme orjallisesti - jos ruokaan tarkoitetut rahat kuluivat ennen kuun vaihdetta, ei auttanut kuin palata opiskelijasniiduiluun - rahaa ei missään vaiheessa napattu säästöistä. Meillä oli myös säästämisen suhteen onnea matkassa, sillä mitään yllättäviä suuria menoeriä ei kahden vuoden aikana ilmennyt.

Ennen matkaa meillä on kulunut euroja (per henkilö) seuraavasti:

  • Lentopassi 3285€
  • Rokotukset ja lääkkeet 400€
  • Matkavakuutus 258€
  • Matkatavarat ja hankinnat 700€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti